Kobilere Desteği Pandemi Sonrasında da Artarak Devam Ediyor

Yorum ekle
2 dk. Oku

Dünyadaki şirketlerin %90’ını oluşturan ve global ölçekte istihdamın %50 ila 60’ını sağlayan KOBİ’ler ekonominin itici güçleri arasında yer alıyor. Visa, pandemi sürecinde ve sonrasında KOBİ’leri dijitalleşme yolunda ilerlemeye, tüketicileri ise küçük işletmeleri desteklemeye teşvik etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KOBİ’lerin güçlü bir şekilde ekonomik faaliyetlerine devam etmelerini, ekonominin sağlıklı işlemesi bakımından son derece önemli bulduklarını belirten Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Ekonomik hayatın en önemli oyuncularından biri olan KOBİ’lerin pandemi döneminde içinde bulunduğu koşulları en iyi şekilde yönetebilmeleri için tüm paydaşlara önemli sorumluluklar düşüyor. KOBİ’lerin desteklenmesi, Visa olarak odaklandığımız temel alanlardan biri. KOBİ’leri üç ana başlıkta güçlendirmeyi hedefliyoruz: 1- KOBİ’lerin işlerini online ortama taşımalarına yardımcı olmak, 2- KOBİ’lerin elektronik ödemeleri kabul etmelerine destek sağlamak ve 3- tüketicileri alışveriş ihtiyaçlarını KOBİ’lerden karşılamaya özendirmek” dedi.

- Reklam -

“İşimi Yönetebiliyorum”

Visa geçtiğimiz yıl, Türk Girişim ve İş Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteği ile İşimi Yönetebiliyorum projesini hayata geçirmişti. Proje kapsamında KOBİ’lerin dijitalleşme ve finansal disiplin başlıkları altında yetkinliklerinin geliştirilmesi için, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından kapsamlı bir eğitim içeriği hazırlanmıştı. Visa pandemi döneminde İşimi Yönetebiliyorum eğitimlerini, proje ortakları ile birlikte hızlı bir şekilde sanal ortama taşıdı. Böylelikle hem ülke genelinde daha çok sayıda KOBİ’ye ulaşmayı, hem de KOBİ’lerin başta dijitalleşme alanında olmak üzere tüm yetkinliklerini artırmayı hedefledi.

İnovasyon Programı İle Fintech’lere Katkıya Devam

Küçük ve orta ölçekli teknoloji şirketleri olan fintech’ler, teknolojiyi kullanımları ve çevik yapıları ile tüketicilerin niş ihtiyaçlarına yönelik çözümleri hızla hayata geçirme kabiliyetine sahipler. Fintech’lerin pandemi süreci ve ardından normalleşme döneminde hızla değişen tüketici ve kurum ihtiyaçlarına çözüm yaratma bakımından da önemli birer oyuncu olarak öne çıktığını belirten Tezel, geçen yıl Hackquarters iş ortaklığında başlatılan Visa İnovasyon Programı’nı pandemi döneminde de hız kesmeden sürdürmeye özellikle önem verdiklerini, bu süreçte online bir etkinlikle programın ikinci dönemini başlattıklarını kaydetti.

Yorum Yap